Anita Jongerman

Anita Jongerman begon haar eerste vioollessen op zes-jarige leeftijd bij Tom Zeven te Heerde. Op twaalf-jarige leeftijd kwam zij in de jong talentenklas in Zwolle terecht bij Jan Hulst en Else Krieg.

Vanaf 2001 studeerde zij bij Johannes Leertouwer aan het conservatorium van Amsterdam waar ze in juli 2005 haar bachelor diploma behaalde. In Amsterdam volgde ze masterclasses bij Peter Brunt en Rachel Podger. 

Na haar Masteropleiding in Den Haag voltooide Anita in juni 2007 haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Kees Hülsmann.Ze volgde masterclasses bij Vahid Khadem Missagh te Oostenrijk, Donald Weilerstein en Albrecht Breuniger te Parijs.

Tegenwoordig remplaceert Anita oa bij het Residentie Orkest, Holland Symfonia, Orkest van het Oosten, Nedpho en Radio Kamer Filharmonie. Van 2006-2010 had zij een vaste aanstelling bij het Magogo Kamerorkest als aanvoerder 2e violen. Thans is zij verbonden als tutti eerste-violiste bij het Noord Nederlands Orkest.

Sinds april 2007 is zij concertmeester & artistiek leider van het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest (www.naska.nl) . In juni was Anita als soliste te gast bij het Kamerorkest Cheliabinsk uit Rusland die een toernee maakte door Nederland. Ze soleerde in de Vier-jaargetijden van Vivaldi en speelde verder (samen met haar zus Inge) het dubbelconcert van J.S. Bach.

Anita bespeelt een Gustav Bernadel uit 1866 Parijs.

Fotogalerij

 

Contact


 

TEL +31(0)628120878
EMAIL AnitaJongerman@hotmail.com