Sander van Berkel

Sander van Berkel werd geboren in 1979 te Amersfoort. Hij begon zijn cellolessen op 7 jarige leeftijd bij Frank Linschoten. Sander van Berkel studeerde onder meer bij René Berman en Michel Dispa. Hij rondde zijn Masterstudie cello af bij Paul Uyterlinde door solo te spelen met het conservatoriumorkest van Gent, Tilburg en Maastricht.

Daarna studeerde hij verder bij Professor Alexander Hülshoff aan de Folkwang Hochschule en aan het Orchesterzentrum NRW Dortmund. Waar hij lessen volgde bij ondermeer de solocellisten van onder andere de Berliner Philharmoniker(G.Faust), Gewandhaus Orchester Leipzig(J.Timm), WDR(O.Shevlin) , SWR, NDR, Bayr. Staats Oper.

Hij volgde masterclasses bij: Colin Carr, R.Adulescu, A.Smith en Quiriene Viersen, ook remplaceert hij regelmatig in diverse beroepsorkesten, tevens is hij Solocellist van het kamerorkest Naska en remplaceerd hij regelmatig als solocellist van het RBO Sinfonia.
Sinds 2008 is hij lid van het Aeolus cellokwartet waarmee hij oa concerten gaf in de Doelen en het Concertgebouw. (www.cellokwartet.nl)
Verder geeft hij met regelmaat kamermuziekconcerten met oa het Botticelli trio, en het Gaudi kwartet.

Sander gaf concerten met diverse ensembles en orkesten concerten in o.a. Duitsland, Tsjechië, Ierland, China, Thailand, Engeland, Spanje, Colombia, Suriname en Brazilië.

Ook speelt hij geregeld solo met Orkesten zo soleerde hij ondermeer in het celloconcert van Elgar, het celloconcert in C van J.Haydn, het concerto grosso voor 3 celli en orkest van Penderecki, de Elegie van Faure en Kol Nidrei van Bruch.
Sander speelt op een cello gebouwd door Jaap Bolink, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal MuziekinstrumentenFonds.

Fotogalerij

 

Contact


 

TEL +31(0)628120878
EMAIL AnitaJongerman@hotmail.com